was successfully added to your cart.

Varukorg

Mejerifri antiinflammatorisk kycklinggryta

Du behöver

4-6 pers

-2 stora gula lökar
-Kokosolja till stekning
-1 hel vitlök
-60 gram ingefära
-2 x 900 gram kycklingklubbor (eller ca 900 gram kött, gärna lårfilé)
-2 dl vatten
-1/2-1 röd chili eller efter smak
-Massor av svartpeppar
-1/2 msk gurkmejapulver
-1/2-1 tsk havssalt
-500 ml kokosmjölk
-Mer färsk ingefära till garnering

Gör så här

  1. Skala och ”båta” löken. Stek den i riktigt med kokosolja i en gjutjärnsgryta. Låt den få fin gyllenbrun färg.
    2. När du väntar på löken skalar du vitlöken och ingefäran och hackar i mindre bitar.
    3. Bryn kycklingen, hälften i grytan och hälften i en stekpanna bredvid. Lägg sedan i grytan.
    4. Tillsätt vitlök, ingefära, vatten, massor av svartpeppar, gurkmejan, chili om du vill och låt puttra på svag värme under lock 1-2 h. rör om då och då så löken inte bränner fast eller så att vattnet inte kokar bort. Slå i så fall på lite mera.
    5. Tillsätt sedan örtsalt och kokosmjölken, och smaka av så det är tillräckligt mycket salt. låt sjuda försiktigt en stund till så kokosmjölken är ordentligt varm och får ta åt sig av de goda smakerna, cirka 15 min.
    6. Servera med en stor sallad och blomkålsris.