was successfully added to your cart.

Varukorg

Lammfärsburgare med timjan

Du behöver

5-6 portioner

2 st ägg
2 msk torkad timjan
1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3-4 klyftor vitlök
800 g lammfärs
ca 25 g smör att steka i

Extra: Grädde till sås, fänkol, sötpotatis, sallad att servera till.

Gör så här

Knäck äggen i en bunke. Tillsätt timjan, salt och svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda med en gaffel.
2 st ägg
2 msk torkad timjan
1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3-4 klyftor vitlök

Blanda ihop med en gaffel.
Blanda ner lammfärsen.

Forma till biffar eller köttbullar och lägg dem på en skärbräda.

(Storleken på mina biffar är ca 6-7 cm i diameter och 2-2,5 cm höga.)

Hetta upp en stekpanna med en klick smör att steka i. När smöret slutar bubbla är det dags att börja steka. (Angiven mängd smör är bara ungefärlig och bör räcka till två stekomgångar.)

Stek först på hög värme 1-2 minuter och sänk sedan till svag värme och stek ytterligare 5 min. (Om du inte har induktion eller gas-spis så sänk värmen direkt eftersom det tar längre tid för en sådan spis att ändra värme.)

Vänd på biffarna eller köttbullarna och stek 5 minuter på andra sidan. (Har du induktion eller gas-spis kan du steka 1-2 minuter på hög värme först här också, men det är svårt att få till med en ”vanlig” spis så stek då istället kanske någon minut extra på lägre värme.)

Stek biffarna och/eller köttbullarna i 2 omgångar (om du gör en sats av receptet) eftersom allt inte får plats i en stekpanna. Lägg sedan över på en tallrik.
Stek biffarna i smör.
Vänd och stek på andra sidan.

Häll i vispgrädde i stekpannan och vispa ihop med fettet i stekpannan. Smaksätt med lite salt. Såsen blir jättegod av smaken från stekningen av biffarna.

Servera gärna med ugnsbakad fänkål och skicad ugnsbakad sötpotatis. (Gnid in i kokosfett eller smör innan ugnsbakningen