Du behöver
- 1 kg grytbitar av nöt
- 2 l liter vatten
- 2 EKOLOGISKA köttbuljongtärningar
- smör/olivolja, att bryna (ister om du är ungrare!)
- 2 st gula lökar, ca 100 g
- 3-4 klyftor vitlök
- 300 g paprika, gärna i olika färger
- 1-2 tsk sambal oelek
- 1 msk paprikapulver
- ca 2 msk tomatpuré
- mycket persilja, hackad
- citronskal
Creme Fraiche som man brukar ha ska vi ju undvika och istället kan du denna gång ta en klick Oatly iMat Fraiche istället. Innehåller inga mjölkprodukter men inte jättenyttigt men då det är väldigt gott med något syrligt till grytan kan det vara ok med en liten klick denna gången.
Gör så här
- Bryn köttet lite snabbt i omgångar, lägg över i en gryta och späd med vatten/buljong.
- Tillsätt finhackad lök och kryddor.
- Låt småkoka under lock tills köttet är riktigt mört och löken försvunnit.
- Det tar minst tre timmar.
- Mot slutet lägger du i paprika skuren i strimlor och hackad persilja.
- Krydda med tomatpuré.
- Smaka av med rivet citronskal, om du vill, och eventuellt med mer kryddor.
- Servera rykande het (med en klick Oatly Fraiche om du vill) och lite hackad persilja.
(recept från LCHF-kokboken)