was successfully added to your cart.

Varukorg

Du behöver

Kefir är en utomordentligt nyttig fermenterad dryck och kraftigt probiotiskt så var försiktig om du vet att du har en känslig mage men det hjälper definitivt till att skapa balans i tarmfloran. Rätt tillagad innehåller den ingen laktos.

Använd endast glas eller träredskap när du gör kefir. Metall förstör kulturen och plast vill vi ju minimera!

  • 1 liter ohomogeniserad eko mjölk minst 3%
  • 2 msk kefirgryn (finns att köpa på nätet)

Gör så här

  1. Värm upp mjölken till 90 grader och ställ i kallt vatten i vasken.
  2. Häll upp i en glasburk eller kanna.
  3. Kyl till rumstemperatur.
  4. Blanda i kefir eller kefirkultur och rör om.
  5. Täck över och låt stå i 24 timmar i rumstemperatur eller något dygn till.
  6. Ställ in i kylen i 12 timmar. Kefiren ska tjockna till filmjölk och är då klar att serveras.
  7. Börja försiktigt med 1 eller 2 matskedar. Öka sedan portionerna försiktigt så att magen vänjer sig vid de nya goda bakterierna i långsam takt.

 

Lite mer tips om Kefir finns på denna sida http://www.saraseviga.se/2015/11/gora-sin-egen-kefir.html

Kimchi
Next Post