Dp de flesta faktiskt mår bäst av att skippa mjöl och jäst så går ju oftast frallor bort helt och hållet men det finns faktiskt alternativ. Här kommer ett.
Du behöver
- 2 ägg
2 dl creme fraiche, fet yoghurt eller färskost (200g)
3 msk smält smör eller kokosfett
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5-1 tsk havssalt
Gör så här
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan i fettet och CF/yoghurt/förskost.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner blandningen.
Låt smeten svälla i ca 5 minuter.
Rulla till bullar med blöta händer och lägg dem på ett bakplåtspapper.
Pensla gärna med ett uppvispat ägg och strö vallmofrön över.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner blandningen.
Låt smeten svälla i ca 5 minuter.
Rulla till bullar med blöta händer och lägg dem på ett bakplåtspapper.
Pensla gärna med ett uppvispat ägg och strö vallmofrön över.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader.