was successfully added to your cart.

Varukorg

Glutenfria frukostfrallor

Dp de flesta faktiskt mår bäst av att skippa mjöl och jäst så går ju oftast frallor bort helt och hållet men det finns faktiskt alternativ. Här kommer ett.

Du behöver

  • 2 ägg
    2 dl creme fraiche, fet yoghurt eller färskost (200g)
    3 msk smält smör eller kokosfett

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5-1 tsk havssalt

 

 

Gör så här

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan i fettet och CF/yoghurt/förskost.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner blandningen.
Låt smeten svälla i ca 5 minuter.
Rulla till bullar med blöta händer och lägg dem på ett bakplåtspapper.
Pensla gärna med ett uppvispat ägg och strö vallmofrön över.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader.