was successfully added to your cart.

Varukorg

Egen mandelmjölk

By 18 februari, 2019Blandade recept, Recept

Du behöver

1 dl mandel

4 dl vatten

1 nypa salt

ev 1 nypa vaniljpulver

Mixer

Silduk eller kökshandduk.

Gör så här

  1. Lägg mandeln i blöt över natten i en glasbehållare utan lock.
  2. Lägg de blötlagda mandlarna i en mixer.
  3. Tillsätt vattnet.
  4. Tillsätt saltet.
  5. Tillsätt ev lite vaniljpulver. Ca 1 nypa.
  6. Mixa allt tills det blir som en ”mjölk”.
  7. Sila genom en saftduk eller en tunn kökshandduk. Krama ur ordentligt.
  8. Drick och njut. Kan förvaras i kyl upp till 5 dagar.
  9. Mandeln som fångades upp i duken kan användas i bakverk eller torkas till mandelmjöl.

Leave a Reply