was successfully added to your cart.

Varukorg

Citronkycklingburgare

Du behöver

4 PORTIONER

BURGARE
400 g kycklingfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
kokosolja till stekning
5 dl färsk spenat
1 citron, juicen
havssalt

STRIPS
4–6 sötpotatisar
kokosolja, smält
1 nypa havssalt

TILL SERVERING
sallatsblad
skivad rödlök
guacamole
ev citronklyftor

Gör så här

BURGARE
1. Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i lite olja. Lägg i spenaten och stek tillsammans med löken.
2. Blanda med färsen. Tillsätt citronjuicen, salta och knåda ihop smeten så allt blandas väl.
3. Forma burgare och stek i olja ca 10 minuter per sida på låg värme.

STRIPS
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Tvätta sötpotatisarna och skär till strips med skalet kvar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och tillaga i ugnen i ca 30 minuter. Öppna ugnsluckan ett par gånger så att den fuktiga luften vädras ut.
3. Ta ut plåten, ringla lite olja över stripsen och vänd på dem. Höj värmen till 230 grader och kör klart tills de fått fin färg, ca 7–8 minuter.
4. Låt dem rinna av på hushållspapper. Salta före servering.
Servera burgare och strips med sallatsblad, lök, guacamole, sås och eventuellt citronklyftor.

Recept Cecilia Nisbet Nilsson