Du behöver
Till 2 pers
200 g blötlagda och kokta kikärter*, motsvarande 100 g torkade
250 g extra fina gröna ärter
2 dl hönsbuljong, alternativt vatten
2 st(vildfångad) laxfiléer à ca 125 g
1 msk avokadoolja
En näve myntablad
Citron
Havssalt och nymalen svartpeppar
En liten näve dill
1 tsk kallpressad rapsolja
En näve ärtskott
Gör så här
- Koka de gröna ärterna i buljong eller vatten i ett par minuter.
- Baka laxen i en ugnsfast form på bakplåtspapper i 200 °C i 12 minuter.
- Mixa de gröna ärterna med kokvatten, avokadolja och mynta och smaka av med citron, salt och peppar.
- Värm på kikärter i smör med mynta.
- Lägg upp laxen med ärtpuré och varma kikärter med dill och ärtskott på toppen.